Ieško Mažosios Lietuvos

Ieško Mažosios Lietuvos

Liepos 6-ąją Šilutės muziejuje (Lietuvininkų g. 4, Hugo Šojaus dvaras) atidaryta Prano Domšaičio tapybos paroda.

Tai vienas iš Šilutės muziejaus įgyvendinamo projekto „Mažosios Lietuvos studija“, kurį remia Klaipėdos apskrities viršininko administracija ir Šilutės rajono savivaldybė, renginių. Parodoje eksponuojami 14 tapytojo ekspresionisto P.Domšaičio paveikslų iš jo vardo galerijos Klaipėdoje fondų. Jie atspindi svarbiausius dailininko kūrybos etapus – nuo ankstyvųjų, Vokietijoje ir Austrijoje sukurtų peizažų, natiurmortų iki Pietų Afrikos Respublikoje nutapytų figūrinių kompozicijų, egzotiško krašto vaizdų.

Paroda Šilutės muziejuje veiks iki rugpjūčio pabaigos.

2001-aisiais Klaipėdoje atidarius nuolat veikiančią dailininko kūrybos ekspoziciją, P.Domšaičio paveikslai jau buvo eksponuoti parodose Vokietijoje – Diuseldorfe (2004) ir Dachau (2005).

Ši paroda – pirmoji, kurią, bendradarbiaudama su Šilutės muziejumi, LDM Prano Domšaičio galerija surengė Lietuvoje.

Atidarymo metu LDM Prano Domšaičio galerijos Klaipėdoje vedėja Kristina Jokubavičienė perskaitė pranešimą „Mažosios Lietuvos dailė ir Prano Domšaičio kūryba“.

Kitas projekto „Mažosios Lietuvos studija“ renginys – tapybos pleneras „Mažosios Lietuvos beieškant“, prasidėjo Šilutėje liepos 21-ąją. Plenero dalyviai iš Vilniaus – tapytojų grupė „Anabasis” ieško ir tapybos darbuose fiksuoja dar išlikusius krašto istorijos, kultūros, architektūros ženklus, o liepos 29-ąją H.Šojaus dvare bus atidaryta plenero metu sukurtų paveikslų paroda.

by admin